Bankomat za zlato

Bez autora
Jul 03 2011

Kupci u Vestfildovom šoping centru u zapadnom Londonu ubuduće će iz automata, umesto slatkiša, kafe, ili sendviča, moći da kupe čisto zlato, pošto je postavljena mašina, nalik bankomatu, za prodaju ovog plemenitog metala.Računar unutar mašine ažurira cene zlata svakih 10 minuta, u skladu sa promenama na svetskom tržištu, pa zainteresovani mogu da kupe gram zlata za otprilike 44 evra, ili 250 grama za 11.350 evra. Ovakav automat je još prošle godine postavljen u hotelu Emirejt Palas u Abu Dabiju.

Bankomat za zlatoKupci u Vestfildovom šoping centru u zapadnom Londonu ubuduće će iz automata, umesto slatkiša, kafe, ili sendviča, moći da kupe čisto zlato, pošto je postavljena mašina, nalik bankomatu, za prodaju ovog plemenitog metala.

Računar unutar mašine ažurira cene zlata svakih 10 minuta, u skladu sa promenama na svetskom tržištu, pa zainteresovani mogu da kupe gram zlata za otprilike 44 evra, ili 250 grama za 11.350 evra.

Ovakav automat je još prošle godine postavljen u hotelu Emirejt Palas u Abu Dabiju, prenosi Dejli mejl.

Mašine su testirane u Nemačkoj još 2009. godine, ali je nemački proizvođač Eks Orient Luks izabrao Abu Dabi za zvanični početak rada zbog velike potražnje za zlatom u tom regionu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik